Har du spørgsmål til det at tage en akademi- eller diplomuddannelse, så har vi her samlet de mest stillede spørgsmål.
Har du spørgsmål til det at tage en akademi- eller diplomuddannelse, så har vi her samlet de mest stillede spørgsmål.
Sammensæt din egen akademiuddannelse
Du kan sammensætte din egen akademiuddannelse af moduler på tværs af fagligheder, så uddannelsen matcher dine udviklingsønsker og karrieremål. For at kunne afslutte en fleksibel akademi- eller diplomuddannelse, skal du have udarbejde en personlig uddannelsesplan.
Du tilmelder dig et modul ad gangen og kan gennemføre uddannelsen i dit eget tempo. Uddannelsen skal dog være afsluttet efter senest 6 år. Læs mere i bekendtgørelsen for fleksible forløb
En hel akademiuddannelse har et omfang af 60 ECTS, og hvert enkelt modul har et omfang af 5 til 10 ECTS. For at opnå en hel akademiuddannelse skal du vælge;
- Obligatoriske fag af mindst 20 ECTS
- Retningsspecifikke fag + valgfag bestående af mindst 15 og maksimum 30 ECTS
- Afgangsprojekt svarende til 10 ECTS
Ovenstående sammensætning er et eksempel på en alm. akademiuddannelse.
SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte) er en økonomisk støtte, der gives til bl.a. at efter- eller videreuddanne medarbejdere på videregående niveau.
Der kan dog ikke søges SVU til aftenhold.
Læs mere om hvem der kan få støtte og hvor meget.
Prisen på en diplomuddannelse varierer, alt efter hvilken diplomuddannelse, du vælger.
Vi har samlet en oversigt over alle de diplomuddannelser SMART ACADEMY kan tilbyde dig.
Under de forskellige uddannelsers holdoversigter, kan du desuden se priser og andre relevante detaljer for hvert enkelt fag.
SMART ACADEMY tilbyder uddannelser i følgende byer;
Aabenraa, Esbjerg, Haderslev, Sønderborg, Tønder og Vejen.
– Find din uddannelse i en by nær dig.
Har din virksomhed behov for et skræddersyet uddannelsesforløb nær din lokation er dette også en mulighed – se mere om skræddersyet uddannelsesforløb for virksomheder og organisationer.
Vil du læse videre, kan en akademiuddannelse give adgang til at søge ind på relevante diplomuddannelser.
Allerede når du overvejer at starte på en uddannelse eller tage et enkelt fag, har du mulighed for at få vejledning, således du sammen med en vejleder kan finde præcis den uddannelse du ønsker.
Du kan hente inspiration her:
Karrieremøde
Et fysisk møde, hvor du møder op sammen med andre deltagere. Du kan stille spørgsmål til vejledere undervejs, og du kan høre om andres erfaringer og overvejelser. Læs mere og tilmeld dig.
Realkompetencevurdering
Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering. Læs om realkompetencevurdering.
Vejleding når det passer dig
Send en mail til vores karrierecenter, så bliver du kontaktet af en vejleder, der kan hjælpe dig i forhold til dine ønsker og behov.
Nej, du kan ikke få støtte, som du ville kunne få på en ordinær SU-berettiget uddannelse.
Men vi giver som regel forlænget eksamenstid til skriftlige eksamener, hvis du kan dokumentere, at du er ordblind.
Et webinar er et online seminar eller undervisningsrum, hvor du via en online streamet platform hører og ser et oplæg om et emne.
Der vil typisk være 1-2 undervisere, der præsenterer live, og du kan samtidig følge deres præsentation på din skærm, alt imens du kan stille spørgsmål eller chatte med de andre deltagere via en online chatfunktion.
Det eneste du behøver er en internetforbindelse samt en computer, tablet eller telefon for at være med. Høretelefoner er ikke nødvendige, men kan være en god idé, da de giver en bedre lydoplevelse.
Et webinar er ikke et kompetencegivende kursus, men et gratis informationstilbud.
Find dit webinar.
Ja, det kan du godt.
Adgangskravet til en akademiuddannelse er enten en minimum 2-årig erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse.
Læs også om realkompetencevurdering.
Hos Erhvervsakademi Sydvest har vi samlet vores efteruddannelsestilbud i Smart Academy med det formål, at tilbyde de bedste undervisningsforløb, der skaber værdi og forandringer for vores deltagere og deres organisationer.
Med afdelinger i Esbjerg og Sønderborg, er vi en national førende uddannelsesinstitution når vi taler kundetilfredshed, hvorfor vores kunder ikke bare kommer fra nærområdet men fra hele landet.
IT Support kan fysisk findes på vores lokation i Esbjerg, og kan kontaktes mellem 09:00-14:00 på +45 4177 5735 eller itsupport@easv.dk
Rygepolitikken omfatter alle, der opholder sig på SmartAcademy/EASVs matrikler.
Formålet med rygepolitikken er at skabe en røgfri arbejdsplads og studiemiljø, og dermed øge sundhed, velvære og trivsel.
Formålet er desuden at opfylde lovens krav, som beskrevet i Lov om røgfri miljøer.
Rygepolitikken gælder også for e-cigaretter og snus.
Rygeforbud for alle både ude og inde.
Der er forbud mod at ryge på alle SmartAcademy/EASVs arealer. Det betyder, at der ikke må ryges i SmartAcademy/EASVs lokaler og køretøjer samt udendørsarealer. Der henstilles til, at der ikke ryges på arealer, der støder op til SmartAcademy/EASV s matrikler.
Rygepolitikken gælder for alle ansatte, studerende, kursister og besøgende, herunder håndværkere m.fl., som udfører opgaver ved SmartAcademy/EASV.
Rygepolitikken er gældende på alle SmartAcademy/EASVs matrikler fra den 1. januar 2022
Ansøgning om dispensation fra 6-års reglen
Hvornår er det relevant at søge om dispensation?
Normalt skal en akademi- eller diplomuddannelse afsluttes inden for 6 år efter, at den er påbegyndt. Dette giver sammenhæng i den studerendes undervisningsforløb og tager højde for, at viden og studieordninger løbende ændres og revideres.
Dispensation fra 6-års-reglen kan ansøges, hvis du af særlige omstændigheder ikke har kunnet færdiggøre din uddannelse inden for den fastsatte tidsramme. Dette gælder for forhold, du ikke selv har haft indflydelse på, såsom sygdom eller ulykke hos dig selv eller nærmeste pårørende. Det kan også være omstændigheder af arbejdsrelateret karakter. Ydermere har årene fra 2020 – 2022 eksempelvis været præget af dispensationer, som er givet på baggrund af fag, som blev aflyst pga. Covid-19.
Bemærk følgende:
Dispensation gives kun af Smart Academy, hvis dele af uddannelsen er taget hos Smart Academy.
Afgangsprojektet skal også udføres hos Smart Academy.
For at ansøge om dispensation skal du udfylde ansøgningsskemaet og vedhæfte en begrundelse samt relevante filer. Send det hele via sikker post til kontakt@smartacademy.dk, og skriv i emnefeltet: “Dispensationsansøgning 6-års regel.”
Har du spørgsmål til adgangskrav eller tilmelding? Eller har du brug for studievejledning til at sammensætte et uddannelsesforløb eller karriererådgivning om dine karrieremuligheder?
- Så kan vores KARRIERE- & VEJLEDNINGSCENTER hjælpe dig
Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål, sidder vi altid klar til at hjælpe.